‘n Lekker aandjie uit

Ek was nou die aand saam met “die girls” uit nadat ek my man belowe het dat ek om middernag tuis sal wees. Maar die ure het vinnig verbygegaan, en die margaritas het net so maklik afgegaan.

Om ‘n lang storie kort te maak: Ek is eers skuins voor drie daar weg. Toe ek by die voordeur ingaan, het die koekoekklok in die portaal drie keer gekoekoek en vertel dis drie-uur. Ek het vinnig gedink, besef my man sal waarskynlik nou wakker wees en ek wil tog nie nou ‘n woordewisseling met hom aanknoop nie. Ek het vinnig nog 9 koekoeks gemaak, want 9+3 = 12 en 12 is middernag.

Die volgende oggend sê hy ons sal die koekoekklok moet laat regmaak.

“Hoekom?” vra ek.

“Want laasnag het hy drie keer gekoekoek, en toe sê hy ‘o donner’ en toe koekoek hy nog vier keer, maak keelskoon, koekoek nog vyf keer, giggel, val oor die koffietafel en los ‘n wind kliphard.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *